Marval & Vincent logo

Over Marval & Vincent

Marval & Vincent kan bogen op een lange familietraditie. Recent werd de fakkel doorgegeven aan de volgende generatie.

Ons bedrijf werd door Walter Peeters opgericht in 1964 als groothandel in kappersbenodigdheden. In 1984 werd de focus verlegd naar lichaamsverzorging en haarverzorging, met een nadruk op Hennaproducten. Toen en ook nu nog is een belangrijke overweging dat onze producten zorg dragen voor zowel mens als milieu. In 2015 droeg Walter de leiding over aan zijn dochter Suzy en schoonzoon Michel Ceyssens, die al meer dan 25 jaar actief waren in het bedrijf. Zij zetten de traditie verder door kwalitatief hoogstaande verzorgingsproducten te leveren.

De productie gebeurt deels door ons bedrijf zelf. Onze zepen worden machinaal geproduceerd maar nog steeds op een ambachtelijke wijze, waardoor een hoge kwaliteit gegarandeerd blijft. Toch wordt er steeds uitgekeken naar mogelijkheden tot verbetering. Zo worden innovaties in de sector nauwlettend opgevolgd en wordt er gezocht naar alternatieve ingrediënten die vriendelijker zijn voor de huid. Zo werden recent parabenen en andere bewaarmiddelen geweerd uit onze producten.

Onze bioproducten worden door Tüv-Nord-Integra gecontroleerd. En het ICADA- en EcoControl-certificaat garanderen dat alle bestanddelen natuurlijk en niet synthetisch zijn. Zo weet de consument dat wat hij aankoopt van biologische oorsprong is. Bovendien zijn we lid van FostPlus en Val-I-Pac voor een milieuvriendelijke verwerking van bedrijfsafval. Zorg voor mens en natuur is een zeer belangrijke bekommernis voor ons, en zal dat in de toekomst ook blijven.

logo
Marval&Vincent